به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، پانصد و دومین شماره خط حزبالله با عنوان «اکنون؛ روایت فتح» منتشر شد.
سرمقاله خط حزبالله، در پی بروز شگفتانگیز اتحاد ملّی و علاقه آحاد ایرانیان به ایفای نقش در دفاع مقدس در برابر تجاوز رژیم صهیونی به ایران، برخی درسها و عبرتها و الزامات کنش فعّال و هوشمندانه در «میدان جنگ روایتها»ی این نبرد را بررسی کرده است.
متن کامل سرمقاله به شرح ذیل است:
از جمله واقعیّتهای عینی جنگ تحمیلی دوازدهروزه این بود که دشمن ایران میدان شرارتهای خود را به میدان نظامی محدود نکرده، بلکه فراتر از جنگ نظامی، با جنگ روانی و تبلیغاتی در پی نابود کردن ارادهها و تغییر باورهای عمومی است. اظهارات نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ساعاتی پس از حملهی بامداد بیستوسوّم خرداد، بهوضوح نشان میدهد که متجاوز حساب ویژهای بر روی جنگ روانی و بازی با افکار عمومی ایران باز کرده بود؛ به طوری که نزدیک به دوسوّم از اوّلین پیام ویدئویی او تلاش برای تحریک افکار عمومی جامعهی ایران است. البتّه این تلاش شکست مفتضحانهای متحمّل شد و در طول جنگ، هرچه جنایات رژیم صهیونیستی دامنه و عمق بیشتری مییافت، انزجار عمومی از آن و اتّحاد حول ایران و جمهوری اسلامی بیشتر تقویت میشد. بااینحال، ماشین جنگ روانی دشمن صهیونیستی و آمریکا، چه در طول جنگ و چه پس از آن، لحظهای از حرکت نَایستاد و به طور مستمر، با تولید و پمپاژ روایتهای جعلی، در حال بمباران افکار عمومی است.
در پی بُروز شگفتانگیز اتّحاد ملّی و علاقهی آحاد ایرانیان به ایفای نقش در این دفاع مقدّس، به نظر میرسد میدانِ در دسترس و نیازمند نقشآفرینی ملّی «میدان جنگ روایتها» است. برخی درسها و عبرتها و الزامات کنش فعّال و هوشمندانه در این میدان به شرح زیر است:
۱. آمریکا و رژیم صهیونیستی برای دست زدن به تجاوز علیه ایران، از چند ماه قبل، انتشار روایت «ضعف ایران» را از طریق رسانهها و اندیشکدههای غالباً غربی دنبال و دائماً این گزاره را تکرار کردند که «ایران به واسطهی آسیب دیدن بازوهای منطقهای خود و همچنین مشکلات اقتصادی و اجتماعی، در موقعیّت ضعف قرار دارد؛ بنابراین، باید از این موقعیّت و پنجره فرصت استفاده و به ایران حمله کرد.» اینکه خود دشمن متجاوز تا چه حد به این روایت باور داشت موضوع دیگری است؛ امّا در مقابل کمپین تبلیغاتی «ایران ضعیف» که زمینهساز تجاوز به کشورمان بود، وظیفهی همگانی ما تولید روایت «ایران قوی» و جلوگیری از برساخت ضعف از کشور است.
۲. از منظر افکار عمومی داخلی و خارجی، حمله در حین مذاکره امری بهغایت شنیع است. این روایت که «ما با وجود بیاعتمادی به دولت ایالات متّحده و برای خلع سلاح دشمن از بهانهای همچون اینکه اگر مذاکره میشد، کار به درگیری نظامی نمیکشید، مذاکرهی غیرمستقیم با آمریکا را پذیرفتیم امّا حین مذاکره، رژیم صهیونیستی با چراغ سبز و هماهنگی آمریکا به کشورمان حمله کرد»، ظرفیّت زیادی برای اثبات حقّانیّت جمهوری اسلامی ایران و افشای ماهیّت فریبکارانهی آمریکا دارد. در همهی روایتهای رسمی و غیررسمی، این حلقه باید پُررنگ باشد؛ همچنان که رهبر معظّم انقلاب نیز در دوّمین پیام تلویزیونی خود بر روی این قضیّه انگشت تأکید نهادند.
۳. در روایت جنگ تحمیلی، روایت «مظلومیّت» باید توأمان با روایت «اقتدار» باشد. در این جنگ، ما تحت ظلم و تجاوز یک رژیم خونخوار و شرکای آمریکایی و غربی آن قرار گرفتیم. ثبت بیش از هزار شهید در این ۱۲ روز که ۱۴۰ تن از آنان زنان و کودکان بودند و حملات رژیم صهیونیستی به مراکز غیرنظامی، ساختمانهای مسکونی، بیمارستانها، صداوسیما و ترور دانشمندان کشور، برگهای خونینی از کتاب مظلومیّت ما است. حتّی بر خلاف طرح تبلیغاتی دشمن مبنی بر عادیسازی ترور فرماندهان نظامی، مطابق کنوانسیونهای ژنو، ترور فرماندهان ما در بامداد بیستوسوّم خرداد مصداق آشکار جنایت جنگی است. بااینحال، در کنار روایت «مظلومیّت» که باید با قوّت انجام بگیرد و افکار عمومی جهان هرچه بیشتر از ذات جنایتکار رژیم صهیونیستی آگاه شود، این جنگ پُر از صحنههای اقتدار ملّت ایران و جمهوری اسلامی است؛ از اقتدار نظامی گرفته تا اقتدار اجتماعی. آنچه دشمن را به عقب راند و از روز چهارم جنگ باعث شد با توسّل به واسطههای گوناگون برای توقّف جنگ التماس کند، پاسخهای کوبندهی ما به سرزمینهای اشغالی در قالب ۲۲ موج عملیّات وعدهی صادق سه در کنار انسجام ملّی و شکست قطعی پروژهی براندازی بود. برای همه مشخّص شد که دشمن جنایتکار فقط زبان قدرت و اتّحاد ما را میفهمد؛ اگر نبود موشکهای ایرانی ــ که حاصل مجاهدتهای شهیدان طهرانیمقدّم و حاجیزاده و هزاران نیروی گمنام و فداکار است ــ دشمنان جلوی چشم همهی دنیا همان کاری را با ایران میکردند که با غزّه و لبنان کردند. با وجود پنهانکاری رژیم صهیونیستی، امّا ضربات به قدری کاری بوده است که حتّی ترامپ چندین بار اذعان کرد که اسرائیل خسارتهای زیادی دیده است؛ رسانههای غربی هم هر چند روز یک بار، گزارشهای جدیدی از آثار حملات موشکی ایران منتشر میکنند. بنابراین، روایت «مظلومیّت» نباید از روایت «اقتدار» منفک شود. «مظلوم مقتدر» مفهومی بینهایت الهامبخش است.
۴. روایت پیروزی بزرگ ملّت ایران در این جنگ مستلزم تبیین محاسبات و معادلاتی است که دشمن با اتّکاء به آنها وارد این جنگ شد، امّا تحوّلات دوازدهروزه و نتایج آن باعث خلق معادلاتی جدید شد. رژیم صهیونیستی تصوّر میکرد در صورت حمله، جمهوری اسلامی امکان پاسخ سریع و گسترده نخواهد داشت و با خلأیی که در تصمیمگیری و اقدام ایجاد میشود، امکان پیشروی بیشتر برای آنها فراهم خواهد شد؛ تجدید فوری سازمان رزم و اجرای پُرقدرت عملیّات وعدهی صادق سه، حدود شانزده ساعت پس از تهاجم، محاسبات دشمن در اجرای سیاست شوک و بهت را به هم زد. محاسبهی دیگر دشمن این بود که خیال میکرد تهاجم خارجی باعث آشوب داخلی خواهد شد؛ این محاسبهی آنها نهتنها صد درصد شکست خورد، بلکه حملهی آنها به عاملی شتابدهنده برای افزایش انسجام و اتّحاد ملّی تبدیل شد و ایرانیان، با هر گرایش و دیدگاهی، حول وطن و دفاع از آن حلقه زدند.
۵. از منظر نظامی و امنیّتی، جنگی که دشمن آغاز کرد حاصل یک طرّاحی پیچیده و بلندمدّت و با بهکارگیری بالاترین سطح فنّاوری نظامی و اطّلاعاتی بود. این حمله خروجی تمام ظرفیّتهای پیشرفتهی غرب علیه ایران بود؛ با وجود این، دشمن در این جنگ عقب رانده شد و شکست خورد. عملیّات موشکی ایران و ضربات راهبردی و شدید به دشمن تا آخرین لحظه، یک مسئلهی عادی نیست؛ بلکه در واقع، هیمنهی تسلیحات و فنّاوری غرب و آمریکا را شکست. بنابراین، محاسبهی نظامی آنها نیز شکست خورد.
۶. محاسبه دیگر دشمن که در جریان این جنگ باطل شد، این تصوّر آنها بود که ورود آمریکا به جنگ باعث تغییر آشکار موازنه به نفع رژیم صهیونیستی و تسلیم شدن ایران خواهد شد. امّا اوّل اینکه آمریکا زمانی وارد شد که معلوم شد رژیم صهیونیستی در چاله افتاده و قدرت پیشروی ندارد؛ پس اصل ورود آمریکا به معنی ضعف آشکار رژیم صهیونیستی است. دوّم اینکه آنها به دنبال تسلیم ملّت ایران بودند، همچنان که ترامپ نوشت ایران باید بیقیدوشرط تسلیم شود؛ امّا پس از حملهی آمریکا ــ که البتّه این مسئله و ابعاد و میزان تحقّق اهداف آن، در خود آمریکا نیز به یک جنجال و رسوایی تبدیل شده است ــ نهتنها خبری از تسلیم نشد بلکه تصاعد حملات ایران به رژیم صهیونیستی و در نهایت، حمله به پایگاه آمریکایی العدید نشان داد آمریکا ناچار است که برای توقّف جنگ و جلوگیری از تشدید ضربهی حیثیّتی بیشتر به خود، دستبهکار شود. لذا درحالیکه ترامپ تا چند روز قبل از آن میگفت اسرائیل در حال پیروزی است و از کسی که در آستانهی پیروزی است نمیتوان انتظار آتشبس داشت، واسطههای متعدّدی را برای توقّف جنگ و بیرون کشیدن خود و رژیم صهیونیستی از این باتلاق فرستادند. حمله به پایگاه العدید فقط یک اقدام نظامی نبود بلکه تثبیت این معادله بود که آمریکا اگر بزند، نهتنها ایران تسلیم نمیشود بلکه منافع و داراییهای آمریکا هدف قرار میگیرد. حمله به العدید، در واقع، حمله به هیمنهی آمریکا بود. این، هیمنهی آمریکا است که در دنیا کار میکند و با این هیمنه است که آمریکا نظم تحمیلی خود به دنیا را مدیریّت میکند؛ لذا ضربه به هیمنهی آمریکا ضربه به دارایی راهبردی و حیاتی آمریکا است.
۷. درس دیگر این جنگ، رخ نمودن مجدّد صدق وعدههای الهی برای ملّت ما بود. پیروزی ملّت ایران و شکست دشمن در جنگی که واقعیّت آن «جنگ احزاب» بود، تجربهی جدیدی از حالت ایمانی مورد اشارهی قرآن بود که میفرماید: «اَلَّذینَ قالَ لَهُمُ النّاسُ اِنَّ النّاسَ قَد جَمَعوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم ایماناً وَ قالوا حَسبُنَا اللَّهُ وَ نِعمَ الوَکیل». ما در این جنگ، یک بار دیگر معیّت و هدایت پروردگار قادر را بعینه دیدیم: «اِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدین». اکنون نوبت روایت جامع فتح، البتّه توأم با حزم و هوشیاری برای دفع قویتر هر گونه شرارت احتمالی است.
«صدای ملت ایران» عنوان پویش رسانه KHAMENEI.IR برای دریافت پیامهای صوتی مردم شریف ایران خطاب به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیالخصوص نیروهای شجاع و مقتدر هوافضای سپاه پاسداران، پدافند ارتش و دیگر سربازان گمنام و نیروهای حافظ امنیت کشور است که دلاورانه از ایران عزیز در برابر تهاجم رژیم صهیونی دفاع میکنند.
نیروهای مؤمن و انقلابی سراسر کشور میتوانند در چاپ و توزیع این نشریه در مساجد و هیئتهای مذهبی شهر و منطقه سکونت خود مشارکت کنند.
این شماره خط حزبالله به روح مطهر شهید محمود دایه علی تقدیم شده و فرازی از وصیتنامه این شهید را مرور کرده است.
پانصد و دومین شماره خط حزبالله را اینجا دریافت کنید.
انتهای پیام